Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  PRAKTISCHE INFO: 40 KM AMSTERDAM - AMSTERDAM

  Het is bijna zover en dan lopen wij de Nacht van de Vluchteling! Lees deze praktische informatie zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan de start verschijnt. 

  Algemene informatie
  Startlocatie: Westergasfabriek (De Zuiveringshal) Pazzanistraat 33, 
  1014 DB, Amsterdam
  Helpnummer: 06 4572 3279
  Acute nood: 112
  Startkaarten ophalen: vanaf 21.30 tot uiterlijk 23.30 uur
  Startschot: 24.00 uur 

  Startkaarten ophalen – Kom ruim op tijd! 
  Je meldt je op de startlocatie met je startbewijs bij de registratiebalie. Het startbewijs kan je uitgeprint meenemen of via je telefoon laten scannen. Je ontvangt dan van ons een startkaart, fluoriderend veiligheidshesje en een lampje. We hebben veel inschrijvingen, dus kom op tijd! Zonder startbewijs ontvang je geen startkaart en kun je niet deelnemen. 

  Startprogramma
  Vanaf 23.15 uur beginnen we met het feestelijke startprogramma. Om 23.25 uur is er een live-optreden van singer-songwriter Michael Prins. Waarna de warming-up wordt verzorgd door Atta de Tolk. Om 23.55 uur geeft Minister Sigrid Kaag buiten een korte speech aan alle lopers en geeft samen met acteur en ambassadeur Waldemar Torenstra om stipt middernacht het startschot. Dit wil je toch niet missen? 

  Consumpties
  Bij De Zuiveringshal staan vanaf 17.00 uur diverse foodtrucks die heerlijke snacks en maaltijden aanbieden. De consumpties tijdens het startprogramma zijn voor eigen rekening. Bij elk van de vier rustpunten kun je genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Ook kun je op elk rustpunt natuurlijk je fles vullen met leidingwater. Op het tweede rustpunt Voetbalvereniging SDOB en het derde rustpunt Voetbalvereniging DRC, verschillende snacks kopen. Hier kan je pinnen én contant betalen. 

  Zorg dat je voldoende eet voorafgaand en neem genoeg voedzaam eten en drinken mee voor onderweg! 

  .... een welverdiend ontbijtje 
  Op de Westergasfabriek ontvang je een klein en gesponsord lopers ontbijtje. Tegen inlevering van je fluorescerende veiligheidshesje krijg je dat helemaal gratis. Lekker bijkomen dus. 

  Laat je feestelijk onthalen! 
  Op het Stenen Plein bij de Zuiveringshal op de Westergasfabriek word je feestelijk onthaald met livemuziek en een medaille. Vraag familie, vrienden en sponsors je af te halen, ze zijn van harte welkom. Ook zijn er foodtrucks en barretjes open tijdens de finish. Je kunt pinnen en contant afrekenen, maar betaal zo gepast mogelijk. 

  De route 
  Bekijk hier de volledige route. 

  Zaterdag 16 juni krijg je van ons bij de inschrijving een routebeschrijving op papier. De route is gemarkeerd met bordjes ‘’Nacht van de Vluchteling.’’ Er zijn ook krijtpijlen aangebracht. Volg altijd de gemarkeerde route, ook als dat anders is dan de routebeschrijving die je bij de start krijgt.

  De rustpunten
  Je hoeft niet per se een stop te houden bij de rustpunten, dus maak je eigen planning. Let wel op dat je startkaart bij elk rustpunt geknipt wordt. 

  Rustpunt 1: Friendship Sports Centre (10,7 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee
  EHBO-post en toiletten

  Rustpunt 2: Voetbalvereniging SDOB (17,8 km) 

  Controlepost 
  Gratis koffie en thee
  Te koop: tosti’s, quiche en snacks (pin & cash)
  EHBO-post en toiletten 

  Rustpunt 3: Voetbalvereniging DRC (27,5 km) 
  Controlepost 
  Gratis koffie en thee 
  Te koop: Snickers, chips e.d. (pin & cash)
  EHBO-post en toiletten 

  Rustpunt 4: Artisplein (35 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee 
  EHBO-post en toiletten 

  De Westergasfabriek (40 km) 
  Gratis ontbijtje (tegen inlevering veiligheidshesje)
  Foodtrucks (pin & cash)
  EHBO-post en toiletten 

  Volg de Nacht van de Vluchteling LIVE! 
  Speciale mobiele #NvdV18 – teams geven een kijkje achter de schermen bij de opbouw, voorbereiding en brengen 24 uur lang live verslag vanaf alle routes. Kijk en luister mee naar wat er allemaal gebeurt op de route via Facebook, Twitter, Instagram en www.nachtvandevluchteling.nl

  Op Facebook hebben we evenementenpagina’s aangemaakt per route. Zet jezelf op aanwezig, zo blijf je als eerste op de hoogte. De foto’s, video’s en dronebeelden die wij zelf maken, publiceren we voor 20 juni op de evenementenpagina’s op Facebook. 

  Doe ook mee
  Deel je nachtelijke tocht met ons. Op de laatste 20 km staat een groot ‘je bent halverwege bord’ en de laatste 5 kilometer kom je iedere km een bord tegen. Die hebben we voor jou gemaakt om jezelf te vereeuwigen. Deel met #NvdV18 je mooiste foto’s en video’s op Facebook, Twitter en Instagram. 

  Voor de thuisblijvers
  KRO-NCRV komt op zaterdagavond 16 juni samen met Stichting Vluchteling vanaf NPO2 met een live-televisie uitzending vanaf de Westergasfabriek. Die uitzending begint om 23:15 uur.

  Weersverwachting, kleding 
  Naar de weersverwachting is het nog even gissen, maar op dit moment ziet het ernaar uit dat het goed weer wordt met kans op een kleine bui. Zorg daarom altijd voor regenkleding, warme kleding en extra droge kleding. Kijk op zaterdag 16 juni zelf op www.knmi.nl en op www.buienradar.nl voor de meest actuele weersverwachting. 

  Wij adviseren in ieder geval de volgende kleding: goede (ingelopen!) wandelschoenen; wandelsokken; lange broek; shirt met korte mouwen; trui met lange mouwen; (ademend) wind / regenjack. 

  Respecteer de stilte
  Je wandelt op een tijdstip dat Nederland slaapt. Hou hiermee rekening, zeker in woonwijken. Luidkeels zingen is sowieso niet verstandig. Praat gedempt en hou rekening met de omwonenden! Op plekken waar je stil moet zijn hebben we stilteborden geplaatst op de route.

  Veiligheid 
  De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en hou je aan de verkeersregels. Op sommige punten staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen strikt op.
   
  Het Rode Kruis is met een EHBO-post actief op de start en finish en op alle rustpunten op de route. Hulpverleners en vrijwilligers zullen jullie bijstaan om klein letsel als blaren, verstuikingen en kramp te verhelpen.

  De loop is géén race of marathon. Er is geen prijs voor hen die als eerste over de finish komen. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren. Wandel de route normaal uit. 

  De organisatie is bereikbaar op het helpnummer 06 4572 3279. Maak er gebruik van als je bent gestrand en bijvoorbeeld niet meer verder kan. Gebruik dit nummer niet voor algemene inlichtingen. Het helpnummer staat zowel op je startkaart als op de routebeschrijving. Bel bij acute nood direct 112. 

  Zorg ervoor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt met WhatsApp. Als je contact opneemt met het helpnummer kan de organisatie je vragen om je locatie te appen. Als je niet weet hoe dat moet, gebruik de handleiding voor Android en de handleiding voor een Apple telefoon. Probeer het thuis uit voordat je aan de loop begint. 

  Je loopt ’s nachts. Om te garanderen dat je goed zichtbaar bent, krijg je daarom van ons een veiligheidshesje en een lampje bij de start. Wij vragen jullie deze ook zichtbaar te dragen. 

  Bezemwagen 

  Wanneer je contact opneemt met het helpnummer komt een bezemwagen je ophalen. Bedenk dat er ’s nachts minder of geen OV aanwezig is, zorg er dus voor dat er vrienden of familie beschikbaar zijn om je op te halen. De bezemwagen zet je alleen af bij Amsterdam Centraal. Gebruik voor actuele vertrektijden altijd de NS-reisplanner. 

  Reisplanner en bereikbaarheid
  Kom je op de fiets? Je fiets kan je parkeren tussen de dranghekken voor Pacific Park op het terrein van de Westergasfabriek. 

  Met de auto? De auto kan je parkeren op:
  Q-Park Westergasfabriek
  Van Bleiswijkstraat 8
  1051 DG 
  Amsterdam

  Met het openbaar vervoer is de Westergasfabriek gemakkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal: Bus 21, halte Van Hallstraat. Vanaf het Centrum: Tramlijn 10, halte Van Limburg, Stirumplein of halte van Hallstraat. Kijk voor persoonlijk reisadvies op www.9292.nl of www.ns.nl

  Crew
  De organisatie is overal goed zichtbaar en bereikbaar voor de deelnemers. Het coördinatieteam is te herkennen aan de T-shirts met Crew erop. Overige medewerkers en vrijwilligers dragen een badge met crew erop. 

  Aansprakelijkheid
  De organisatie van de Nacht van de Vluchteling niet aansprakelijk voor enig letsel en / of schade die tijdens de wandeling ontstaat.

  • Deel op