Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  ROUTE & RUSTPUNTEN: 40 KM AMSTERDAM - AMSTERDAM  Download het KMZ bestand van de route.

  Download hier de uitgeschreven routebeschrijving

  Voor de route in en rond Amsterdam hebben we een prachtige start- en finishlocatie en rustpunten. Onze enthousiaste vrijwilligers slepen je door de nacht heen. Bij elk rustpunt kun je even zitten om op kracht te komen, zijn toiletten, EHBO-posten en schenken we je een gratis kopje koffie of thee en koop je tegen betaling kleine snacks. 

    
  Start- en finishlocatie: De Westergasfabriek
  Op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad vind je de Westergasfabriek. In dit mooie stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je de Zuiveringshal, een van de meest karakteristieke gebouwen op het terrein.

  De Westergasfabriek is niet alleen de startplek. Het is ook de plek waar we met z’n allen finishen. Bij de Zuiveringshal zullen de lopers feestelijk worden ontvangen door familie, vrienden en bekenden. En natuurlijk met een welverdiende medaille.


  Rustpunt 1: Friendship Sports Centre (10,7 km)
  Het Friendship Sports Centre is voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Het biedt een veilige en vertrouwde omgeving waar ze kunnen sporten en sociale contacten kunnen opbouwen.

  Hier kun je je eerste rek- en strekoefeningen doen, een bakkie koffie of thee nemen en je prepareren voor de volgende 7 kilometer naar rustpunt 2.

  Rustpunt 2: Voetbalvereniging SDOB (17,8 km) 
  SDOB is een amateurvoetbalclub uit Broek in Waterland staat voor Sterk Door Onderling Begrip, een motto waar we ons bij thuis voelen..

  Rustpunt SDOB gaat er net als vorig jaar een gezellig rustpunt van maken voor de deelnemers. Dat moet lukken: er is een bandje, de bar is open voor de verkoop van snacks en er is gratis koffie of thee. En voor het overige? Kom hier lekker op adem en laat je verrassen.
  Rustpunt 3: Voetbalvereniging DRC (27,5 km)
  Bij sv DRC wordt gevoetbald. De velden en het gebouw zijn gelegen in een landelijke omgeving in het dorpje Durgerdam. Vanaf het sportpark kijk je uit op weilanden met koeien en op een lint van prachtige houten dijkhuisjes.

  sv DRC is echt een vereniging waar je je thuis zal voelen en waar je de nodige enrgie zult opdoen. De club heeft bekendheid verworven door televisieserie All Stars die er is opgenomen.
  Rustpunt 4: Artis (35 km)
  Een absolute oase van rust is het laatste rustpunt in Amsterdam: het Artisplein bij de oudste dierentuin van Nederland.

  Je zet een stoel bij de vijver, en kijkt een tijdje hoe de statige flamingo's daar op hun gemak staan te staan. Daarnaast, in de monumentale volière, zie je lepelaars en andere weidevogels.

  Dan is het tijd voor je laatste 5 kilometer richting finish.  Die loop je op karakter en doorzettingsvermogen natuurlijk!  Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-219 92 00.
  • Deel op