Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  NIEUWS

  Dankzij jou krijgen bijna 100.000 vluchtelingen hulp!

  19 November 2018

  Foto: Vol trots kijkt Art Rooijakkers in Cucuta (Colombia) hoe deze Venezolaanse vader en zijn gezin eindelijk een dak boven hun hoofd hebben. Betaald dankzij de lopers van de Nacht van de Vluchteling!

  Maar liefst 5.200 mensen kwamen in de nacht van 16 op 17 juni 2018 in beweging en liepen met elkaar een bedrag van meer dan 1,6 miljoen euro bijeen. Uit die opbrengst biedt Stichting Vluchteling hulp aan 97.192 vluchtelingen en ontheemden in vier landen. De hulpverlening is op dit moment in volle gang. Gemiddeld heeft elke loper met zijn deelname maar liefst 18 vluchtelingen geholpen! 

  Wat heb je gerealiseerd met jouw nachtelijke kilometers?
  Het geld komt terecht bij hulpprojecten van Stichting Vluchteling in Colombia, Myanmar, Jordanië en Ethiopië. Zo zorgen we bijvoorbeeld voor drinkwater voor ontheemden in Ethiopië en bieden we via mobiele teams met dokters en gezondheidswerkers voor medische zorg in afgelegen gebieden in Myanmar.

  MYANMAR: hulp aan 36.206 mensen.
  Gezondheidszorg en medische hulp aan patiënten via twee mobiele medische teams in acht moeilijk te bereiken locaties in en rondom Sittwe.  Daarnaast bieden we psychosociale zorg aan vluchtelingen om hen te helpen met het verwerken van hun trauma's. 
  JORDANIË: hulp aan 16.000 mensen

  Artsen, verpleegkundigen en verloskundigen behandelen patiënten in afgelegen gebieden in Mafraq. Gezondheidsvrijwilligers leggen huisbezoeken af en geven voorlichting, ze vormen zo een belangrijke schakel in het voorkomen van ziektes. 
  ETHIOPIË: hulp aan 41.568 mensen
  In Ethiopië installeren we 10 watertanks op plekken waar ontheemden zijn gestrand. We bieden medische zorg in twee regio's waar Ethiopiërs op de vlucht zijn geslagen. We zorgen dat ze beter toegang krijgen tot behandelcentra en gezondheidszorg. We regelen medicijnen, medisch materiaal en extra medische personeel.
  COLOMBIA: hulp aan 3.418 mensen
  Gevluchte Venezolanen krijgen medische behandelingen, operaties en worden in dringende gevallen doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Ook krijgen ze o.a. psychologische zorg en beschermen we kinderen in zogeheten Safe Spaces waar ze in een veilige omgeving kunnen spelen en leren. (<< zie foto) 
  Nieuwsgierig naar de beelden en de hulpverlening per land? Bezoek onze overzichtelijk bestedingspagina. Wil je op 15/16 juni (weer) meelopen met de Nacht van de Vluchteling? De voorinschrijving is open.
  • Deel op