Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  ROUTE & RUSTPUNTEN: 40 KM NIJMEGEN - ARNHEM  Download het KMZ bestand van de route. 

  Download hier de uitgeschreven routebeschrijving

  Voor de route Nijmegen–Arnhem hebben we prachtige start- en finishlocaties en rustpunten. O
  nze enthousiaste vrijwilligers slepen je door de nacht heen. Bij elk rustpunt kun je even zitten om op kracht te komen, zijn toiletten, EHBO-posten en schenken we je een gratis kopje koffie of thee en koop je tegen betaling kleine snacks. 


  Startlocatie: de Stevenskerk
  De indrukwekkende Stevenskerk is gezichtsbepalend, een lust voor het oog en ligt prominent in het hart van net historische centrum van Nijmegen.

  We zijn maar wat trots dat de Stevenskerk dit jaar onze startlocatie is! Hier zullen de lopers na een feestelijk startprogramma vertrekken voor hun pittige nachtwandeling.


  Sanitaire stop: Camping de Grote Altena (7 km)

  Circa 7 kilometer na de start bevindt zich aan de linkerzijde van de route “Camping De grote Altena” (Oosterhout). Hier mag je als deelnemer van de Nacht van de Vluchteling 's nachts gebruikmaken van de toiletgroep. De camping is geliefd bij met name rustzoekers, dus houd alsjeblieft rekening met de nachtrust van de campinggasten. Bij daglicht kun je genieten van het schitterende uitzicht op de rivier en de scheepvaart, dus kom hier gerust nog eens terug om direct aan de Waal op deze gemoedelijke camping te kamperen
   


  Rustpunt 1: Watergoed (12,5 km)
  Een prachtige evenementenlocatie tussen Arnhem en Nijmegen, gelegen aan een mooi strandpark in Valburg en met een heel lekker terras met weids uitzicht over de recreatieplas.

  Een idyllische plek die verleidt tot loungen en rusten en waar je allerlei lekkers kunt kopen. 

  Rustpunt 2: Landgoed Welderen (20,5 km)
  Landgoed Welderen in Elst ligt in het midden van de prachtige omgeving van de Betuwe: het groene hart te midden van Arnhem en Nijmegen. 

  Gelegen in deze prachtige, groene omgeving is dit de perfecte locatie  om even te ontspannen en tot rust te komen. Na 20 kilometer lopen begin je hier ook langzaamaan meer en meer behoefte te krijgen.  Rustpunt 3: Supportershome Monnikenhuize (27,5 km)
  Het supportershome is de huiskamer van de supportersvereniging van Vitesse en staat op het terrein van het Gelredome. Het heeft een belangrijke sociale en maatschappelijke functie. Vandaar ook dat de lopers hier van harte welkom zijn, waar ze ook vandaan komen.

  Normaal de plek waar supporters elkaar ontmoeten, maar deze nacht jullie sportiefste rustpunt op de route.


                                                             
  Rustpunt 4: Nederlands Openluchtmuseum (35 km)
  Het Nederlands Openluchtmuseum omvat 44 hectare aan Nederlandse geschiedenis. Wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen. Dat is de overtuiging van het Nederlands Openluchtmuseum.

  Met de finish in zicht is dit een van de meest bijzondere rustpunten op de route. Want middenin het museum, dat speciaal voor jullie haar deuren heeft opengesteld, bevindt zich het laatste rustpunt op de route. 


  Finishlocatie: Stadsvilla Sonsbeek (40 km)
  Park Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park van Arnhem. De witte Stadsvilla is alom bekend.

  Op deze prachtige plek krijg je een feestelijk ontvangst, gezelligheid, een klein ontbijtje én de nodige rust.  Stadsvilla Sonsbeek ligt op vijf minuten lopen vanaf NS-station Arnhem Centraal. 


   


  Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-219 92 00.
  • Deel op