Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  Wat is de nacht van de vluchteling?


  In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht. 

  Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd. 

  De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

  Nacht van de Vluchteling 2019
  In 2019 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend van zaterdag 15 op zondag 16 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op vier startlocaties; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen. De deelnemers lopen 40 kilometer. Ze doen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen de volgende ochtend. Op zaterdag 15 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 kilometer.  Miljoenen mensen wereldwijd op de vlucht
  Een recordaantal mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Meer dan 68 miljoen mensen hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig bestaan. Deze vluchtelingen hebben dringend behoefte aan hulp, zoals schoon drinkwater, tentzeil en medische zorg. Met je deelname kun je deze mensen helpen door je te laten sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden.

  Eerdere edities en bestedingen
  Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling jaarlijks de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een evenement van betekenis. In 2018 is door de 5.200 lopers een bedrag van ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. Klik hier voor een handig overzicht (in thema en opbrengst) van alle voorgaande edities.

  Read more about the Night of the Refugee 2018:  Click here for English 

  • Deel op