Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  Over Stichting Vluchteling

  Stichting Vluchteling zet zich wereldwijd in voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen in eigen land). Van Irak tot Myanmar en van Syrië tot Zuid-Soedan.

  Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 68,5 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 110 mensen wereldwijd is op de vlucht.

  Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. Maar ook bij langdurige crises zorgt Stichting Vluchteling voor hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of onderwijs in vluchtelingenkampen. 

  Hulp bij herstel en wederopbouw na terugkeer
  In situaties waar vluchtelingen weer naar huis kunnen, ondersteunt Stichting Vluchteling die terugkeer. Soms kan dat alleen veilig als er landmijnen worden geruimd. Soms moeten scholen opnieuw worden opgebouwd, de medische voorzieningen worden hersteld, of wordt andere economische ondersteuning geboden. 

  Actief in bijna vijftig landen
  Stichting Vluchteling maakt deel uit van het International Rescue Committee, wereldwijd één van de grootste en meest ervaren noodhulporganisaties. Samen zijn we actief in bijna vijftig landen, in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.


  Bron: opvanginderegio.nl (oktober 2015)

  Dankzij betrokken supporters
  Dankzij 200.000 betrokken donateurs en partners als de Nationale Postcode Loterij en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wist Stichting Vluchteling in 2017 ruim 1,1 miljoen vluchtelingen en ontheemden te bereiken met noodhulp.

  De Nacht van de Vluchteling bestaat sinds 2010. In het jubileumjaar 2019 organiseert Stichting Vluchteling de tiende editie. 
  • Deel op