Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  PRAKTISCHE INFO: 40 KM ROTTERDAM - DEN HAAG

  Het is bijna zover en dan lopen wij de Nacht van de Vluchteling! Lees deze praktische informatie zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan de start verschijnt. 

  Algemene informatie 
  Startlocatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, 3081 AE Rotterdam
  Helpnummer: 06 - 4591 6151
  Acute nood: 112
  Startkaarten ophalen: vanaf 21.45 tot uiterlijk 23.00 uur 
  Startschot: 24.00 uur 

  Startkaarten ophalen – Kom ruim op tijd! 
  Je meldt je bij de startlocatie met je startbewijs bij de registratiebalie. Het startbewijs kan je uitgeprint meenemen of via je telefoon laten scannen. Je ontvangt dan van ons een startkaart, fluoriderend veiligheidshesje en een lampje. We hebben veel inschrijvingen, dus kom op tijd! Zonder startbewijs ontvang je geen startkaart en kun je niet deelnemen. 


  Startprogramma
  Vanaf 23.15 uur beginnen we met het feestelijke startprogramma. Om 23.30 uur is er een live-optreden door pianist Ako Taher. Om 23.55 uur geeft Burgemeester Ahmed Aboutaleb buiten een korte speech aan alle lopers en geeft om stipt middernacht het startschot. Dit wil je toch niet missen?

  Consumpties 
  Bij de bar in de Maassilo kan je verschillende drankjes halen. De consumpties tijdens het startprogramma zijn voor eigen rekening. Bij elk van de vier rustpunten kun je genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Ook kun je op elk rustpunt natuurlijk je fles vullen met leidingwater. Op alle rustpunten op de route kun je snacks kopen. Hier kan je overal pinnen. 

  Zorg dat je voldoende eet voorafgaand en neem genoeg voedzaam eten en drinken mee voor onderweg!

  …. een welverdiend ontbijtje 

  Op De Grote Markt in Den Haag ontvang je een klein en gesponsord lopers ontbijtje. Tegen inlevering van je fluorescerende veiligheidshesje krijg je dat helemaal gratis. Lekker bijkomen dus. 

  Laat je feestelijk onthalen!
   
  Op de Grote Markt in de Den Haag word je feestelijk onthaald met livemuziek en een medaille. Vraag familie, vrienden en sponsors je af te halen, ze zijn van harte welkom. Ook zijn er cafés die open zijn bij de finish. Café Boterwaag zal openen om 06.00 uur en Café Zeta om 08.00 uur. 

  De route 
  Bekijk hier de volledige route. 

  Zaterdag 16 juni krijg je van ons bij de inschrijving een routebeschrijving op papier. De route is gemarkeerd met bordjes ‘’Nacht van de Vluchteling.’’ Er zijn ook krijtpijlen aangebracht. Volg altijd de gemarkeerde route, ook als dat anders is dan de routebeschrijving die je bij de start krijgt.

  De rustpunten

  Je hoeft niet per se alle rustpunten aan te doen, dus maak je eigen planning. Let wel op dat je startkaart bij elk rustpunt geknipt wordt. 

  Rustpunt 1: Sportclub V.O.C. (11,2 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee
  Te koop: snacks (pinnen)
  EHBO-post en toiletten

  Rustpunt 2: SV Wippolder (21,5 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee
  Te koop: warme snacks en broodjes vanuit de kantine (pinnen)
  EHBO-post en toiletten

  Rustpunt 3: Voetbalvereniging DHC (27 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee
  Te koop: snacks (pinnen)
  EHBO-post en toiletten

  Rustpunt 4: V.V. Wilhelmus (33,6 km)
  Controlepost
  Gratis koffie en thee
  Te koop: snacks (pinnen)
  EHBO-post en toiletten

  De Grote Markt Den Haag (40 km)

  Gratis ontbijtje (tegen inlevering veiligheidshesje)
  EHBO-post en toiletten 

  Volg de Nacht van de Vluchteling LIVE! 
  Speciale mobiele #NvdV18 – teams geven een kijkje achter de schermen bij de opbouw, voorbereiding en brengen 24 uur lang live verslag vanaf alle routes. Kijk en luister mee naar wat er allemaal gebeurt op de route via Facebook, Twitter, Instagram en www.nachtvandevluchteling.nl

  Op Facebook hebben we evenementenpagina’s aangemaakt per route. Zet jezelf op aanwezig, zo blijf je als eerste op de hoogte. De foto’s, video’s en dronebeelden die wij zelf maken, publiceren we voor 20 juni op de evenementenpagina’s op Facebook. 

  Doe ook mee
  Deel je nachtelijke tocht met ons. Op de laatste 20 km staat een groot ‘je bent halverwege bord’ en de laatste 5 kilometer kom je iedere km een bord tegen. Die hebben we voor jou gemaakt om jezelf te vereeuwigen. Deel met #NvdV18 je mooiste foto’s en video’s op Facebook, Twitter en Instagram. 

  Voor de thuisblijvers
  KRO-NCRV komt op zaterdagavond 16 juni samen met Stichting Vluchteling vanaf NPO2 met een live-televisie uitzending vanaf de Westergasfabriek. De uitzending begint om 23:15 uur.

  Weersverwachting, kleding 
  Naar de weersverwachting is het nog even gissen, maar op dit moment ziet het ernaar uit dat het goed weer wordt met kans op een kleine bui. Ook kan het ’s nachts kouder zijn dan overdag. Zorg daarom altijd voor regenkleding, warme kleding en extra droge kleding. Kijk op zaterdag 16 juni zelf op www.knmi.nl en op www.buienradar.nl voor de meest actuele weersverwachting. 

  Wij adviseren in ieder geval de volgende kleding: goede (ingelopen!) wandelschoenen; wandelsokken; lange broek; shirt met korte mouwen; trui met lange mouwen; (ademend) wind / regenjack. 

  Respecteer de stilte
  Je wandelt op een tijdstip dat Nederland slaapt. Hou hiermee rekening, zeker in woonwijken. Luidkeels zingen is sowieso niet verstandig. Praat gedempt en hou rekening met de omwonenden! Op plekken waar je stil moet zijn hebben we stilteborden geplaatst op de route.

  Veiligheid 
  De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en hou je aan de verkeersregels. Op sommige punten staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen strikt op. 

  Het Rode Kruis is met een EHBO-post actief op de start en finish en op alle rustpunten op de route. Hulpverleners en vrijwilligers zullen de jullie bijstaan om klein letsels als blaren, verstuikingen en spierpijn te verhelpen.

  De loop is géén race of marathon. Er is geen prijs voor hen die als eerste over de finish komen. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren. Wandel de route normaal uit. 

  De organisatie is bereikbaar op het helpnummer 06 - 4591 6151. Maak er gebruik van als je bent gestrand en bijvoorbeeld niet meer verder kan. Gebruik dit helpnummer niet voor algemene inlichtingen. Het helpnummer staat zowel op je startkaart als op de routebeschrijving. Bel bij acute nood direct 112. 

  Zorg ervoor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt met WhatsApp. Als je contact opneemt met het noodnummer kan de organisatie je vragen om je locatie te appen. Als je niet weet hoe dat moet, gebruik de handleiding voor Android en de handleiding voor een Apple telefoon. Probeer het thuis uit voordat je aan de loop begint. 

  Je loopt ’s nachts. Om te garanderen dat je goed zichtbaar bent, krijg je daarom van ons een reflectiehesje en lampjes bij de start. Wij vragen jullie deze ook zichtbaar te dragen. 

  Bezemwagen 
  Wanneer je contact opneemt met het helpnummer komt een bezemwagen je ophalen. Bedenk dat er ’s nachts minder of geen OV aanwezig is, zorg er dus voor dat er vrienden of familie beschikbaar zijn om je op te halen. De bezemwagen zet je alleen af bij Delft Centraal Station. Gebruik voor actuele vertrektijden altijd de NS-reisplanner. 

  Reisplanner en bereikbaarheid 
  Kom je op de fiets? Je fiets kan je parkeren bij de aangegeven vakken bij de Maassilo. 

  Met de auto? De auto kan je tijdens het evenement niet parkeren bij de Maassilo. Op eigen verantwoordelijkheid kan je parkeren in de omgeving Maashaven. 

  Met het openbaar vervoer is de Maassilo gemakkelijk te bereiken. Uitstappen bij metrostation Maashaven. Kijk voor persoonlijk reisadvies op www.9292.nl of www.ns.nl

  Crew
  De organisatie is overal goed zichtbaar en bereikbaar voor de deelnemers. Het coördinatieteam is te herkennen aan de T-shirts met Crew erop. Overige medewerkers en vrijwilligers dragen een badge met crew erop. 

  Aansprakelijkheid
  De organisatie van de Nacht van de Vluchteling niet aansprakelijk voor enig letsel en / of schade die tijdens de wandeling ontstaat.
  • Deel op