Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  ROUTE & RUSTPUNTEN: 40 KM ROTTERDAM - DEN HAAG  Download het KMZ bestand van de route. 

  Download hier de uitgeschreven routebeschrijving

  Voor de route Rotterdam - Den Haag hebben we prachtige start- en finishlocaties en rustpunten. Onze enthousiaste vrijwilligers slepen je door de nacht heen. Bij elk rustpunt kun je even zitten om op kracht te komen, zijn toiletten, EHBO-posten en schenken we je een gratis kopje koffie of thee en koop je tegen betaling kleine snacks. 

  Startlocatie: De Maassilo
  De Maassilo in Rotterdam is een 100 jaar oude graansilo die is omgebouwd tot een van de meest bijzondere eventlocaties van de stad met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

  Dit reusachtige en indrukwekkende gebouw aan de Maashaven ligt op slechts twee minuten loopafstand van de metrohalte.

  Rustpunt 1: Sportclub V.O.C. (11,2 km)
  Deze sportclub is een combinatie van voetbal en cricket. In de wintermaanden wordt er voetbal gespeeld en in de zomermaanden cricket. Een rustpunt is belangrijk in de maatschappij. V.O.C werkt daar als eerste rustpunt op de route graag aan mee. 


  Rustpunt 2: SV Wippolder (21,5 km)
  Sportvereniging Wippolder stelt net als voorgaande jaren het clubhuis beschikbaar als rustpunt. Het complex aan de Pauwmolen is een dankbare plek om even op adem te komen onder het genot van een kopje koffie of thee.

  Het is voor het derde jaar op rij dat SV Wippolder met veel plezier en voldoening meewerkt en wij zijn daar natuurlijk enorm blij mee.  Rustpunt 3: Voetbalvereniging DHC (27 km)
  Tegen het ochtendgloren doemt historisch Delft op. Opnieuw strijk je neer bij een sportvereniging.

  De Nacht van de Vluchteling past perfect in de maatschappelijke rol die DHC graag als voetbalvereniging wil vervullen.   Rustpunt 4: V.V. Wilhelmus (33,6 km) 
  De Haagse voetbalvereniging (met 1200 leden) zal zijn kantine ’s-morgens in alle vroegte openen voor de eerst lopers, ze zijn de laatste rustplaats op de route

  "Wij willen hiermee aantonen dat we sociale en maatschappelijke initiatieven als deze van harte ondersteunen en dat zij meer zijn dan een voetbalclub." De club heeft jeugdelftallen, een dameselftal en een zaterdag en een zondag afdeling. 
  Finishlocatie: de Grote Markt (40 km)

  De Grote Markt is hét gezelligste stukje Den Haag in het hart van de stad. Dit voormalige marktplein is nu een groot terras met sfeervolle horeca.

  Op dit prachtige plein krijg je als vermoeide loper een feestelijk ontvangst, gezelligheid, een klein ontbijtje én de nodige rust.

   

  Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-219 92 00.
  • Deel op