Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  Sponsortips

  Sponsors vinden die jouw kilometers ondersteunen? Iedereen kan het!

  We willen een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor levensreddende hulp aan vluchtelingen. Om je daarbij te helpen, hebben we een paar tips voor je. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je eigen pagina is ingevuld met een foto, je motivatie waarom je meeloopt en hoeveel geld je hoopt op te halen.

  1. Sponsor jezelf
   Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsors om dit goede voorbeeld te volgen.

  2. Social Media
   Gebruik Facebook, Twitter, Instagram of welk kanaal je maar wilt dat je meeloopt. Betrek ze bij je trainingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en vraag om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina en gebruik de hashtag #NvdV19

  3. Zet je netwerk in
   De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, je vraagt het niet voor jezelf maar voor vluchtelingen wereldwijd.

   Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, collega’s, studiegenoten, sportclub, kennissen, werkgever, etc.

  4. Stel een sponsorlijst op
   Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert: het indringende verhaal van een vluchteling? Het feit dat jij midden in de nacht 40 kilometer gaat lopen? Hoe persoonlijker je vraag, hoe beter.

  5. Organiseer een actie
   Verzin een actie om geld mee op te halen. Je kunt taartjes en cupcakes bakken, auto’s wassen of iets waar je goed in bent veilen. Kijk wat onder je vrienden en familie leeft en speel daar op in. Organiseer een benefietconcert, high tea, buurtbarbecue of rommelmarkt waarbij de opbrengst op jouw teller wordt bijgestort.

  6. Benader ondernemers bij jou in de buurt
   De bakker of supermarkt op de hoek of je buurtkroeg: allemaal ondernemers die te interesseren zijn voor jouw enorme prestatie. Zorg voor een goed verhaal en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie:bijvoorbeeld hun logo op je wandelshirt.

  7. Betrek je sponsors
   Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld of je op schema ligt met je wandeltraining en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. En bedank ze allemaal persoonlijk na afloop. 

  8. Samen sterk
   Loop je in een team? Organiseer dan sponsoracties met je wandelmaatjes en laat zien dat jullie als team voor hetzelfde doel gaan! Dat is niet alleen effectief maar ook leuk. 

  9. Maak je vraag concreet
   Vraag je omgeving om een concrete bijdrage. Voor 15 euro zorg je dat een gevlucht gezin een dak boven het hoofd heeft. Zie onze geefvoorbeelden ter inspiratie.

  10. Benader lokale media
   Heb je ook gedacht aan de regionale of lokale krant? Of radio of televisiestation? Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie, Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors.

  11. Verdubbel je bedrag
   Vraag mensen in jouw netwerk om je opgehaalde bedrag aan het einde van de rit te verdubbelen! Loop je samen in een team met bijvoorbeeld collega’s? Vraag je baas om jullie sponsorbedrag te verdubbelen. 

  12. Download het promotiemateriaal
   Je kunt ons promotiemateriaal downloaden, om te verspreiden, zoals het logo en de banner van de Nacht van de Vluchteling.

  • Deel op