Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  PRAKTISCHE INFO: 40 KM UTRECHT- UTRECHT

  Praktische informatie Utrecht

  Het is bijna zover en dan lopen wij de Nacht van de Vluchteling! Lees deze praktische informatie zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid aan de start verschijnt.

   

  Algemene informatie

  Startlocatie: Maliebaanstation 26, 3581 XW Utrecht

  Helpnummer: 06 - 1855 8550

  Acute nood: 112

  Startkaarten ophalen: vanaf 21.30 uur tot uiterlijk 23.30 uur

  Startschot: 24.00 uur

   

  Startkaarten ophalen – Kom ruim op tijd!

  Je meldt je in het Spoorwegmuseum met je startbewijs bij een van de registratiebalies. Het startbewijs kan je uitgeprint meenemen of via je telefoon laten scannen. Je ontvangt dan van ons een startkaart, fluoriderend veiligheidshesje en een lampje. We hebben veel inschrijvingen, dus kom op tijd! Zonder startbewijs ontvang je geen startkaart en kun je niet deelnemen.

  Startprogramma

  Vanaf 23.15 uur beginnen we met het feestelijke startprogramma. Om 23.30 uur is er een liveoptreden door Kris Berry en Marnix Dorrestein. Waarna de warming-up wordt verzorgd door Olga Commandeur. Om 23.55 uur geeft Burgemeester Jan van Zanen een korte speech aan alle lopers en geeft samen met presentatrice Hadassah de Boer om stipt middernacht het startschot. Dit wil je toch niet missen? 

   

  Consumpties

  In restaurant De Remise van het Spoorwegmuseum kan je snacks, eten en drinken kopen. Bij elk van de vier rustpunten kun je genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Ook kun je op elk rustpunt natuurlijk je fles vullen met leidingwater. Op rustpunten 1 en 2 kan je verschillende snacks kopen. Hier kan je pinnen én contant betalen.

   

  Zorg dat je voldoende eet voorafgaand en neem genoeg voedzaam eten en drinken mee voor onderweg!

   

  .... een welverdiend ontbijtje

  In het Spoorwegmuseum ontvang je nadat je gefinisht bent een klein en gesponsord lopers ontbijtje. Tegen inlevering van je fluorescerende veiligheidshesje krijg je dat helemaal gratis. Lekker bijkomen dus.

   

  Laat je feestelijk onthalen!

  Binnen in het Spoorwegmuseum word je feestelijk onthaald met een medaille. Vraag familie, vrienden en sponsors je af te halen, ze zijn van harte welkom. Bij de finish is het restaurant Wachtruimte Spoorwegmuseum geopend. Hier kun je betalen met pin of contant.

   

  De route

  Bekijk hier de volledige route.

  Zaterdag 16 juni krijg je van ons bij de inschrijving een routebeschrijving op papier. De route is gemarkeerd met bordjes ‘Nacht van de Vluchteling.’ Er zijn ook krijtpijlen aangebracht. Volg altijd de gemarkeerde route, ook als dat anders is dan de routebeschrijving die je bij de start krijgt.

   

  De rustpunten

  Je hoeft niet per se een stop te houden bij de rustpunten, dus maak je eigen planning. Let wel op dat je startkaart bij elk rustpunt geknipt wordt.

   

  RUSTPUNT 1: Forelvijver de Ruigenhoek (9,4 km)

  Controlepost

  Gratis koffie en thee

  EHBO-post en toiletten


  RUSTPUNT 2: Vechtstreekmuseum (21,2 km)

  Controlepost

  Gratis koffie en thee

  Te koop: verschillende snacks (pin & cash)

  EHBO-post en toiletten


  RUSTPUNT 3: Atletiekbaan Overvecht (27,8 km)

  Controlepost

  Gratis koffie en thee

  EHBO-post en toiletten

  RUSTPUNT 4: Fort Blauwkapel (34,4 km)

  Controlepost

  Gratis koffie en thee

  EHBO-post en toiletten

   

  FINISH: Het Spoorwegmuseum (40 km)

  Gratis ontbijtje (tegen inlevering veiligheidshesje)

  EHBO-post en toiletten

   

  Volg de Nacht van de Vluchteling LIVE!
  Speciale mobiele #NvdV18 – teams geven een kijkje achter de schermen bij de opbouw, voorbereiding en brengen 24 uur lang live verslag vanaf alle routes. Kijk en luister mee naar wat er allemaal gebeurt op de route via Facebook, Twitter, Instagram en www.nachtvandevluchteling.nl

  Op Facebook hebben we evenementenpagina’s aangemaakt per route. Zet jezelf op aanwezig, zo blijf je als eerste op de hoogte. De foto’s, video’s en dronebeelden die wij zelf maken, publiceren we voor 20 juni op de evenementenpagina’s op Facebook.


  Doe ook mee
  Deel je nachtelijke tocht met ons. Op de laatste 20 km staat een groot ‘je bent halverwege bord’ en de laatste 5 kilometer kom je iedere km een bord tegen. Die hebben we voor jou gemaakt om jezelf te vereeuwigen. Deel met #NvdV18 je mooiste foto’s en video’s op Facebook, Twitter en Instagram.

   

  Voor de thuisblijvers
  KRO-NCRV komt op zaterdagavond 16 juni samen met Stichting Vluchteling vanaf NPO2 met een live-televisie uitzending vanaf de Westergasfabriek. De uitzending begint om 23:15 uur.

   

  Weersverwachting, kleding

  Naar de weersverwachting is het nog even gissen, maar op dit moment ziet het ernaar uit dat het goed weer wordt met kans op een kleine bui. Ook kan het ’s nachts kouder zijn dan overdag. Zorg daarom altijd voor regenkleding, warme kleding en extra droge kleding. Kijk op zaterdag 16 juni zelf op www.knmi.nl en op www.buienradar.nl voor de meest actuele weersverwachting.

   

  Wij adviseren in ieder geval de volgende kleding: goede (ingelopen!) wandelschoenen; wandelsokken; lange broek; shirt met korte mouwen; trui met lange mouwen; (ademend) wind / regenjack.

  Respecteer de stilte
  Je wandelt op een tijdstip dat Nederland slaapt. Hou hiermee rekening, zeker in woonwijken. Luidkeels zingen is sowieso niet verstandig. Praat gedempt en hou rekening met de omwonenden! Op plekken waar je stil moet zijn hebben we stilteborden geplaatst op de route.

  Veiligheid

  De route loopt grotendeels over openbare voet- en fietspaden. Op drukke kruispunten ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Blijf alert en hou je aan de verkeersregels. Op sommige punten staan verkeersregelaars, volg hun aanwijzingen strikt op.

  Het Rode Kruis is met een EHBO-post actief op de start en finish en op alle rustpunten op de route. Hulpverleners en vrijwilligers zullen jullie bijstaan om klein letsel als blaren, verstuikingen en kramp te verhelpen.

  De loop is géén race of marathon. Er is geen prijs voor hen die als eerste over de finish komen. Bovendien kan rennen gevaarlijke situaties opleveren. Wandel de route normaal uit.

  De organisatie is bereikbaar op het helpnummer 06 - 1855 8550.

  Maak er gebruik van als je bent gestrand en bijvoorbeeld niet meer verder kan. Gebruik dit nummer niet voor algemene inlichtingen. Het helpnummer staat zowel op je startkaart als op de routebeschrijving. Bel bij acute nood direct 112.

   

  Zorg ervoor dat je een opgeladen mobiele telefoon bij je hebt met WhatsApp. Als je contact opneemt met het helpnummer kan de organisatie je vragen om je locatie te appen. Als je niet weet hoe dat moet, gebruik de handleiding voor Android en de handleiding voor een Apple telefoon. Probeer het thuis uit voordat je aan de loop begint.

  Je loopt ’s nachts. Om te garanderen dat je goed zichtbaar bent, krijg je daarom van ons een veiligheidshesje en een lampje bij de start. Wij vragen jullie deze ook zichtbaar te dragen.

   

  Bezemwagen

  Wanneer je contact opneemt met het helpnummer komt een bezemwagen je ophalen. Bedenk dat er ’s nachts minder of geen OV aanwezig is, zorg er dus voor dat er vrienden of familie beschikbaar zijn om je op te halen. De bezemwagen zet je alleen af bij Station Utrecht Centraal.

   

  Reisplanner en bereikbaarheid

  Kom je op de fiets? Je kan je fiets plaatsen in de daarvoor bestemde vakken bij het Spoorwegmuseum.

   

  Met de auto? Typ bij de navigatie in Johan van Oldenbarnveltlaan 1, Utrecht. Het parkeerterrein van het Spoorwegmuseum is tijdens drukke dagen snel vol. Het is wel mogelijk om in de omgeving te parkeren. Kijk hier voor het parkeerterrein in Utrecht.  www.spoorwegmuseum.nl/#!/praktische-info/bereikbaarheid

   

  Met het openbaar vervoer is het Spoorwegmuseum bereikbaar vanaf Utrecht Centraal met QBuzz buslijn 8, richting Wilhelminapark. Uitstappen bij halte Maliebaan. Kijk voor persoonlijk reisadvies op www.9292.nl of www.ns.nl

   

  Vanaf het Spoorwegmuseum rijdt er op zondag 17 juni elk uur om 9.56, 10.56, 11.56, 12.56, 13.56 een sprinter naar Utrecht Centraal.

   

  Crew

  De organisatie is overal goed zichtbaar en bereikbaar voor de deelnemers. Het coördinatieteam is te herkennen aan de T-shirts met Crew erop. Overige medewerkers en vrijwilligers dragen een badge met crew erop.

   

  Aansprakelijkheid

  De organisatie van de Nacht van de Vluchteling niet aansprakelijk voor enig letsel en / of schade die tijdens de wandeling ontstaat.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  • Deel op