Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  ROUTE & RUSTPUNTEN: 40 KM UTRECHT- UTRECHT  Download het KMZ bestand van de route.

  Download hier de uitgeschreven routebeschrijving

  Voor de route in Utrecht hebben we prachtige start- en finishlocaties en rustpunten. O
  nze enthousiaste vrijwilligers slepen je door de nacht heen. Bij elk rustpunt kun je even zitten om op kracht te komen, zijn toiletten, EHBO-posten en schenken we je een gratis kopje koffie of thee en koop je tegen betaling kleine snacks. 


  Start- en finishlocatie: Het Spoorwegmuseum

  Het Spoorwegmuseum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en ligt op loopafstand van de binnenstad. De grote museumhal vormt het imposante decor van onze spiksplinternieuwe eerste Utrechtse editie!

  Naast startplek is het Spoorwegmuseum ook de plek waar we met z’n allen finishen. Hier zullen de vermoeide lopers feestelijk worden ontvangen door familie, vrienden. En natuurlijk hun welverdiende medaille ontvangen.
  Rustpunt 1: Forelvijver de Ruigenhoek (9,4 km) 
  Het allereerste rustpunt bevindt zich aan de rand van Utrecht in het prachtige natuurgebied het Noorderpark. De rustplek heeft een knus paviljoen en een aangenaam en groot terras.

  Dit is bij uitstek de perfecte plek om even bij te komen aan de rand van twee grote forelvijvers met een kopje koffie of thee. 


  Rustpunt 2: Vechtstreekmuseum (21,2 km)
  Het Vechtstreekmuseum gelegen aan de schitterende rivier de Vecht opent haar deuren als tweede rustpunt.

  Je bent op de helft en begint je spieren te voelen, maar dit prachtige rustpunt in park Woudestein met een terras aan de Vecht geeft je weer de nodige energie voor de tweede 20 kilometer!


  Rustpunt 3: Atletiekbaan Overvecht  (27,8 km)
  Nee, we vragen je niet een rondje te rennen, maar het is wel de rustplek bij uitstek voor wat rek- en strekoefeningen!

  De atletiekbaan stelt graag haar locatie beschikbaar, bemenst met onze enthousiaste vrijwilligers.   Rustpunt 4: Fort Blauwkapel (34,3 km)

  Fort Blauwkapel is een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en ons laatste rustpunt op de route. In alle vroegte opent zij haar deuren voor alle lopers.

  Een historische en bijzondere plek waar je de nodige energie kan opdoen en je je kunt voorbereiden op de laatste 6 kilometer op weg naar het Spoorwegmuseum en je welverdiende medaille.

  Heb je nog vragen of leuke suggesties die ons helpen om de route onvergetelijk te maken? Mail ons dan op info@nachtvandevluchteling.nl of bel tijdens kantooruren naar 070-219 92 00.
  • Deel op