Hoe ver ga jij

uit angst voor oorlog en geweld?

Opbrengst NVDV18

  Waarvoor lopen we dit jaar?

  Er zijn wereldwijd nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest als op dit moment. Meer dan 68 miljoen mensen wereldwijd hebben huis en haard moeten verlaten vanwege oorlog, onderdrukking en conflict. Op zoek naar een veilige toekomst. Dit betekent dat gemiddeld 44.500 mensen per dag op de vlucht slaan. Dat is elke 2 seconden een nieuw persoon die moet vluchten. 

  1 op de 110 mensen is op de vlucht


  Zij hebben dringend hulp nodig. Schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg. Hiervoor lopen we met elkaar de Nacht van de Vluchteling.

  Het doel van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Wat geef jij?

  NOODONDERDAK
  Vluchtelingen laten noodgedwongen vaak alles achter en hebben vrijwel niets meer als ze aankomen. In vluchtelingenkampen over de hele wereld verstrekt Stichting Vluchteling materialen, zodat families een dak boven hun hoofd hebben en daarmee beschermt zijn tegen alle weersomstandigheden.

  Voor €25,00 hebben twee families tijdelijk noodonderdak. Ze ontvangen materialen, zoals touw en stevig tentzeil, die ze nodig hebben om onderdak te bouwen. Voor elke €12,50 extra steun je een extra familie met een dak boven hun hoofd.

   


  MEDISCHE ZORG NA EEN RAMP
  Wanneer het noodlot toeslaat, moeten kwetsbare gezinnen in ramp- en conflictgebieden zo snel mogelijk toegang krijgen tot levensreddende hulp en medische zorg.

  Voor €50,00 zorg je voor medische apparatuur: een opvouwbare brancard, inzetbaar in conflictgebieden als Syrië en Irak, beschermende kleding voor medisch personeel en antibiotica voor de behandeling van cholera en tyfus in landen als de Centraal Afrikaanse Republiek.


  NOODVOEDING REDT KINDERLEVENS
  Ondervoeding is in veel vluchtelingencrises, vooral onder kinderen, een zeer ernstig probleem. Het is een van de voornaamste doodsoorzaken van kinderen jonger dan 5 jaar. Stichting Vluchteling helpt met acute medische zorg en noodvoeding, zoals de calorierijke pindapasta Plumpy'nut.

  Voor €7,00 zorg je dat een ondervoed kind in een vluchtelingenkamp een week lang kan aansterken met noodvoeding. Een zakje calorierijke pindapasta Plumpy’nut bevat veel gezonde voedingsstoffen. 
   
  ESSENTIEEL VOOR LEVEN: SCHOON WATER
  Toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen verminderen het verspreiden van dodelijke ziekten. Zeker op drukke plaatsen, zoals vluchtelingenkampen in het door oorlog verscheurde Syrië, helpt dit bij het voorkomen van uitdroging en stoppen van de verspreiding van ziekten. Drinkwater is onmisbaar om te (over)leven!

  Voor €100,00 kunnen drie mensen, gevlucht voor oorlog en geweld, een jaar lang gebruik maken van schoon en veilig water.

   
  BOUW MEE AAN EEN NIEUWE KLAS
  In landen als Libanon, Zuid-Soedan en Afghanistan zorgen oorlog en conflict dat veel kinderen niet meer naar school kunnen. Help mee om jongens en meisjes in oorlogsgebieden terug in de schoolbankjes te krijgen. Want voor veel gevluchte kinderen is een terugkeer naar school ook een terugkeer naar een stabiel en normaal leven.

  Voor €225,00 kun je een school helpen heropenen. Of bouw je mee aan een klas, inclusief leraar of lerares, tafels en stoelen, krijtborden en andere materialen. 

  • Deel op